آیا من بیخوابی دارم؟

بیخوابی اختلالی است که میتواند به انحای مختلف در زندگی فرد تاثیرگذار باشد. شخص مبتلا به بیخوابی معمولا در به خواب فرو رفتن و در وضعیت خواب ماندن با مشکل روبروست یا اینکه خیلی زود از خواب بیدار می‌شود. اگر شما هم با وجود سپری کردن روزانه هفت تا نه ساعت در رختخواب، بیش از سه نوبت در هفته با این علایم دست و پنجه نرم کرده باشید، به احتمال زیاد مبتلا به بیخوابی هستید.

از جمله تاثیرات مخرب بیخوابی بر زندگی روزمره افراد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

اختلال بیخوابی میتواند به شکل بیخوابی موقتی یا مزمن در افراد ظهور کند. بیخوابی موقتی از 1 شب تا چند هفته ادامه پیدا میکند. همانطور که گفته شد، اگر بیخوابی بیش از 3 روز در هفته ادامه پیدا کرده و بیش از 3 ماه ماندگاری داشته باشد، آن را می‌توان به عنوان بیخوابی مزمن دسته بندی کرد.

انواع بیخوابی

بیخوابی به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم میشود

دلایل بیخوابی

از دلایل بیخوابی اولیه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

از جمله دلایل بیخوابی ثانویه نیز میتوان موارد زیر را برشمرد:

عوامل ریسک بیخوابی

بیخوابی در زنان بیش از مردان و در افراد مسن بیش از جوانان دیده می‌شود. در مطالعات به عمل آمده دیده شده است که جوانان و میانسالان در جمعیت سیاه‌پوست آمریکا نیز از ریسک بالاتری برخوردار هستند.

از دیگر عوامل ریسک بیخوابی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

علائم بیخوابی

از علائم بیخوابی می‌توانه به موارد زیر اشاره کرد:

تشخیص اختلال بیخوابی

در صورت مراجعه، پزشک معاینه بدنی را انجام داده و سوالاتی در مورد سوابق بیماری و برنامه خواب شخص خواهد پرسید. ممکن است پزشک از بیمار بخواهد تا برای یک تا دو هفته الگوی خواب و حس خود را در طول روز را یادداشت کند. همچنین پزشک ممکن است از همسر شخص در مورد کمیت و کیفیت خواب فرد نیز سوال بپرسد.

درمان بیخوابی

بیخوابی موقتی شاید نیاز به درمان نداشته باشد.

اگر خستگی مفرط قدرت انجام فعالیت های روزانه را از شما گرفته باشد، ممکن است پزشک برای مدت کوتاهی قرص خواب تجویز کند. این قرص ها میتوانند به سرعت عمل کرده و برای مدت کمی می‌توانند شما را از شر خواب‌آلودگی روزانه خلاص کند. البته باید توجه داشت که مصرف سرخود قرص های خواب آور بدون تجویز پزشک ممکن است عوارض جانبی داشته و در طول زمان کارایی خود را از دست بدهند.

در مورد بیخوابی مزمن، شخص باید برای تغییر وضعیت و شرایط سلامت جسمانی و روانی خود تحت درمان قرار بگیرد. پزشک همچنین ممکن است درمان رفتاری را تجویز کند. این نوع درمان می‌تواند شخص را در ترک رفتاری که منجر به تشدید بیخوابی شده و به کار بردن رفتاری که به خواب بهتر می‌انجامد، یاری کند.

عوارض بیخوابی

جسم و ذهن ما برای بازسازی خود به خواب نیاز دارد. خواب همچنین در فرایند یادگیری و به حافظه سپاری نیز نقش مهمی ایفا میکند. اگر از بیخوابی رنج میبرید ممکن از موارد زیر شامل حال شما شود:

پیشگیری از بیخوابی

به گفته دکتر متیو واکر در مسترکلاس خواب بهتر عادات خواب خوب که همچنین میتوان از آن ها به عنوان بهداشت خواب یاد کرد می‌تواند شما را در برابر بیخوابی پیروز کند. از جمله این عادات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اگر علاقه مند هستید تا بیشتر در مورد راز و رمز خواب و دیگر حوزه های مرتبط با سلامت از جمله سلامت ذهن و جسم بدانید می توانید از دوره های آموزشی متنوع در سطح فضای مجازی استفاده کنید. یکی از منابع معتبر و قابل اعتنا برای آموختن موضوعات مختلف دوره های مسترکلاس می باشند. علاقه مندان می توانند با شرکت در این دوره ها از بهترین اساتید هر حوزه اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کنند.

متاسفانه به دلیل سختی دسترسی به منابع آموزشی جهانی از جمله مشکلات پرداخت و عدم پشتیبانی از زبان فارسی در وبسایت های خارجی مانند مسترکلاس، کاربران ایرانی به راحتی نمی توانند به این دوره ها دسترسی داشته باشند. در همین راستا علاقه مندان به دوره های آموزشی مختلف می توانند به وبسایت آموزشی خبره شو مراجعه کرده و به سادگی و با هزینه ای به مراتب کمتر از کلاس های سطح اول جهانی با زیرنویس فارسی تخصصی بهره ببرند.

0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده تمام نظرات